Hur räknar man ut slutliga räntan på 3 månaders stibor?
Sök:

Hur räknar man ut slutliga räntan på 3 månaders stibor?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Vadim Azbel

ställde för sedan frågan: Hur räknar man ut slutliga räntan på 3 månaders stibor?

När det står: Stibor 3 månaders, 1 år, aktuell ränta 0,42% påslag på Stibor (Stiborränta -0,485%) motsvarar 0,90% – innebär det att den faktiska räntan blir:

0,42% + 90% = 1,32%, eller -0,485% + 0,42% + 0,90% = 0,835%

Förlåt, men jag hittar inte svaret på denna enkla fråga var jag än söker…

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Detta verkar krångligt. Har banken månne sätt en minimigräns på 0.9% även om Stibor 3 är lägre än så? Kontakta din bank för en förklaring.

För att komplicera saken ytterligare. Banklån löper normalt med en årsränta beräknad på 360 dagar per år. Stibor (Stockholm Interbank Offered Rates) beräknas på antalet faktiska dagar per, dvs några dagar till.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-28 klockan 22:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.