Hur samlar jag smidigt in info till deklarationen?
Sök:

Hur samlar jag smidigt in info till deklarationen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mats

ställde för sedan frågan: Hur samlar jag smidigt in info till deklarationen?

Hej jag undrar hur man får ordning och reda på omkostnader för aktier och fonder, så deklarationen går smidigt. Jag använder nu Avanza, Nordnet och Handelsbanken. Är ganska ny med det här med värdepapper men läser här på bloggen för att lära mig. Och det jag förstått här på bloggen, och också har den största delen av mitt sparande i är billiga indexfonder på ISK-konton. Men jag har lite aktier och fonder på andra konton. Tack för många timmars läsning.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Mats!

Du kan be din bank att göra en K4-Blankett där alla inköp och försäljningar finns skrivet, sedan jämföra detta på deklarationen.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

ISK/Depå konto – Jag skapar en excel fil till alla investeringar och det är lättare att se allting (tex. omkostnader, courtage, utbetalningar, källskatt…) i samma papper oavsett hur många konton jag har.   Samtidigt sparade jag alla avräkningsnotor och årsbesked från banken.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-08 klockan 20:58 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.