Hur se innehåll i ett index?
Sök:

Hur se innehåll i ett index?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Rasmus

ställde för sedan frågan: Hur se innehåll i ett index?

Hur tar man reda på vilka aktier (och gärna geografisk fördelning) som utgör ett index? Finns det någon bra samlingssajt t ex?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det finns en fiffig genväg som man kan använda: Gå till Fondtoppen och skriv namnet på en fond som följer ett visst index, sen kan du se alla värdepapper som ingår i denna fond.

http://www.fondtoppen.se/fundguide/#FundHoldingsFinder

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för tipset! Synd bara att Spiltan Investmentbolag saknas, då fonden inte är med i PPM.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor
 2. Vit pil

  Jo, det är 95% av Spiltan inv. som består av de 10 största innehaven. Vad de sista 5% består av vet jag inte hur man kan ta reda på. Man kan ringa Spiltan och fråga.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tales
 3. Vit pil

  Helt rätt. Jag brukar kika på just Spiltan ibland. Enbart fyra aktier står för en klar majoritet av portföljen, så det kan ha ett visst intresse om de skulle ändra just dessa.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Kolla indexskaparnas hemsida, FTSE Russell, MSCI etc.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-13 klockan 12:18 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂