Hur ser ni på situationen idag?
Sök:

Hur ser ni på situationen idag?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Peter L

ställde för sedan frågan: Hur ser ni på situationen idag?

Ledsen för upprepad fråga men hur ser ni på börsen idag och närmaste tiden? Läser runt lite på nätet och många verkar sälja av nu när börsen är på väg upp mot nya rekord.

Jag förstår att ingen – förutom Elon Musk – kan förutspå framtiden men mycket tyder på en nedgång snart.

Jag har förutom pension på NordNet och Skandia, 60/40 på Lysa. Skall jag plocka ut nu och ligga lågt eller skall jag sitta still? Tidshorisonten är 10-15år (givetvis att inget olyckligt händer som tvingar ett sälj).

Har ni sålt, skall sälja eller sitter ni stilla och rider ut stormen?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Mitt fasta månadssparande i hinkarna rullar på som vanligt, och kommer fortsätta göra det oavsett vad som händer. Jag känner mig trygg med min plan.

Utövet mitt fasta sparande får jag oftast över lite pengar i slutet på månaden. Beloppet varierar från månad till månad. De pengarna stoppar jag inte in på börsen i dagsläget. Istället lägger jag dem på ett räntekonto för att ha torrt krut om börsen sjunker. Osäkerheten kring hösten är väldigt stor. Men å andra sidan lär osäkerheten fortsatt vara stor till våren, och nästa höst, och våren efter det…

Det hade varit skönt att få brexit och handelskriget överstökat, men de ser ut att stanna kvar ett bra tag. Det enda jag vet är att jag har en grundplan jag känner mig trygg med och att jag inte har nån aning om vad som händer på börsen framåt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-04 klockan 22:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.