Hur ska det gå?
Sök:

Hur ska det gå?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christian

ställde för sedan frågan: Hur ska det gå?

Vad ska vi tro om framtiden egentligen? Jan har ju tidigare skrivit att patienten inte är botad efter finanskrisen 2008-2009 ännu. Vad händer med patienten nu då? https://cornucopia.cornubot.se/2020/04/federal-reserve-har-kopt-mer-tillgangar.html?m=1

Det finns 8 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

En talande tystnad=)

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Ingen vet och de flesta har ingen aning, kan inte ens gissa.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Ingen vet och ännu färre kan gissa. Bara att sprida ut insättningarna på sparandet och hoppas på det bästa. Eller så får man stå vid sidan av och missa uppgången. Alla dom media byråer som målar upp en natt svart bild, borde avsättas. Allt för många har blivit lurade jag själv bland annat.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Efter att legat några veckor i respiratorn har patienten (P) börjat visa några positiva livstecken. För närvarande går P på stark medicinering och kommer att behöva diverse stödåtgärder från samhällets sida en lång tid framöver (i värsta fall flera månader). Prognosen är dock att P inte kommer att få några bestående men av sjukdomen (C), och vi räknar med att inom kort kommer hen att återfå sin tidigare funktionsnivå och åter bli självständig och kunna försörja sig själv. Åndå får vi räkna med att det kan ta flera år innan P har återhämtat sig helt.

Men det är viktig att påminna att det finns inga förhoppningar på att P skulle bli fri från sina tidigare diagnoser: paranoid schizofreni och bipolär sjukdom (med hypomana skov) samt missbruksproblematik (spelmissbruk och anabola steroider). Det positiva är dock att det är föga sannolikt att sjukdomen C skulle förvärra den gamla sjukdomsbilden ytterligare.

Bör också anmärkas att även om samhället bär en stor del av vårdkostnaderna får P stå till en stor del av dem själv, vilket kan vara ansträngande för hens ekonomi under resten av året.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Mkt bra sagt Tale och jag tolkar att framtiden är ,,mörkt,, eller ganska mörkt ,eller det är inget som vet .

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Erwin
 2. Vit pil

  Patienten mår dåligt men är på bättringsvägen så framtiden ser ändå inte helt mörkt ut. Men man måste vara realistisk och inte ha alltför stora förhoppningar. Sjuk men seg skulle jag säga. Även om patienten fortfarande har hög feber och ligger på IVA har FK bedömt att hen kan sättas i arbetet redan på måndag nästa vecka, så det finns ingen anledning att vara orolig eller bli deprimerad. Vi kan i princip vara helt säkra på att vi kan utnyttja hen för vår egen vinning också i fortsättningen, men det kan dröja ett tag innan det tar fart ordentligt.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tale

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Personligen så tror jag att så länge vi kommer åt olja och andra fossila bränslen så kommer det att ”gå bra”. Om det blir problem på den fronten så stannar tillväxten av och inget blir sig likt igen. Det paradoxala är ju bara att det vore det bästa för planeten och framtida generationer.

Förnyelsebar energi kommer inte att kunna leva upp till förväntningarna. De har alldeles för låg energitäthet och är dessutom beroende av fossila bränslen från gruva till montering.
Fossila bränslen ÄR vår ekonomi eftersom det är de som förflyttar oss och våra varor. Och vi är inte i närheten av att kunna ersätta tunga transporter med förnyelsebar energi. Världsekonomin som den ser ut i dag står o faller dessvärre med fossila bränslen. Det betyder inte att världens undergång är nära. Men det betyder att framtiden som vi känner den är inställd.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag brukar vara optimistisk i min tro på aktiemarknaden, men nu har jag dragit ner min risknivå till 50 % aktier.

Det kommer att dröja tills allt blir som vanligt igen i världen och ser man på hur många företag som går konkurs eller drar ner på personal bara pga ett par veckors vikande efterfrågan är frågan hur det kommer se ut om ett år.

Som andra, som kan detta mycket bättre än jag, har påpekat finns det enorma skulder av olika slag i världen och räntan har redan varit så låg den bara kan bli i många år. Hur länge kan staterna trycka pengar och slänga ut över allt och alla innan pengarna förlorar värde? När kommer folk vilja ha tillbaka utlånade pengar och vad händer då? Vad händer med bostadspriserna och byggbranschen om arbetslösheten fördubblas? Kommer företag investera i nya lastbilar och industrirobotar?

Så jag tycker att det finns en hel del som talar för att mycket kan gå illa.

Eller så kommer ett vaccin, allt blir bra och ekonomin börjar gå för högvarv. Vem vet?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Om inte pengarna på börsen har något värde så har de förmodligen inte ett värde nån annanstans heller, så tänker jag och det kan såklart vara helt fel men det gör iaf att jag kan sova gott :)

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ja, aktier är väl i alla fall någorlunda inflationsskyddade; om alla priser ökar så ökar också företagens intäkter.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Lukas

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-29 klockan 18:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.