Hur ska jag bäst fördela pengarna i den Globala portföljen?
Sök:

Hur ska jag bäst fördela pengarna i den Globala portföljen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ann

ställde för sedan frågan: Hur ska jag bäst fördela pengarna i den Globala portföljen?

Hej!

Jag tänkte börja pensionsspara i den Globala portföljen i ca 14 år. Det gäller den som har 85% aktier, 10% räntor & 5% guld.

Jag har även börjat spara på Lysa 90/10, samt på ett eget sparkonto.

Min fråga är är om jag startar med 10 000 kr, hur ska dessa 10 000 kr fördelas i siffror I denna portfölj?

Jag ska sen fortsätta att spara 2000kr varje månad i denna portfölj. Tips på hur jag ska fördela pengarna då?

Tacksam för svar!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Ann!

Kul att du ska komma igång med pensionsspar!

Du får helt enkelt räkna ut detta med lite matematik! :D

Har du en fond som ska t.ex ha 60% av värdet så är det 10 000 x 0.60 = 6000kr.
En fond som ska ha 25% så är det 10 000 x 0.25 = 2500kr.
Svårare än så är det inte.

Fördela månadssparandet enligt ”Globala Barnportföljen” och dess fonder där, du kan även kolla på ”Ombalanseringen 2019” där portföljen är uppdaterad med lite nya fonder som är t.ex billigare än föregående års förslag.

Hoppas detta svaret hjälper dig!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-06 klockan 14:22 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.