Hur ska jag fördela mitt sparkapital?
Sök:

Hur ska jag fördela mitt sparkapital?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel

ställde för sedan frågan: Hur ska jag fördela mitt sparkapital?

Hej på er!

Nu i spåren av coronaoro och stagnerande kurser vill jag få mitt sparkapital att växa i fondplaceringar. Det ”angenäma” problemet jag har är att jag har ca: 500.000kr som jag gärna sätter in. Syftet med sparandet är ju såklart att få avkastning på pengarna men de känns samtidigt aningen jobbigt om det nu skulle gå åt helvete och därmed mina livsbesparingar…

så min fråga är egentligen hur jag bör fördela mitt sparande? Jag har ingen brådska att jag behöver användning för alla pengar inom de närmsta åren. Utöver det är tanken att spara ytterligare mellan 5-10.000kr per månad.

Hur skulle ni resonera?

med vänliga hälsningar.

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

1. Försök inte timea marknaden

2. Du kommer förlora pengar MÅNGA gånger under din investerarresa och speciellt med vår strategi eftersom vi är helt passiva. Vi åker med hela vägen ner i källaren och fortsätter köpa aktier regelbundet. Det är fullt normalt, inget att oroa sig för. På riktigt lång sikt kan du förvänta dig kanske +7% per år i genomsnitt med vår strategi men inga garantier finns så klart. Det kan komma hela 10 års perioder där du inte tjänar några pengar alls och 10 års perioder där du mångdubblar ditt kapital flera gånger om. Om aktier eller obligationer kommer vara bäst kommande 10 års period vet vi inte.

3. Pengar du behöver närmsta 0-5 åren kan du placera på vanligt inlåningskonto i nischbank eller i en obligationsfond med låg risk.

Och pengar du vet att du inte kommer röra närmaste 5-10 åren kan du placera i aktiefonder, men viktigt att du håller din horisont och inte säljer tidigare bara för att det går ner. Det KOMMER gå ner från tid till annan. Men över lång tid så kommer du tjäna pengar.

Ang. Corona, sjukdomar går över och när folk börjar återgå till sina arbeten kommer efterfrågan komma tillbaka.

 

Lite så resonerar jag

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-06 klockan 01:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.