Hur ska jag fördela pengarna?
Sök:

Hur ska jag fördela pengarna?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Malin

ställde för sedan frågan: Hur ska jag fördela pengarna?

Jag har ungefär 100 000 kronor på ett sparkonto och inga andra besparingar. Jag har möjlighet att spara 10 000 kr i månaden.Nu har jag beslutat mig för att investera i fonder.Verkar det vettigt att placera 10 000 i en högriskfond. 30 000 i en medel och resten i en lågrisk placering och till en liten buffert. Och sedan fortsätta att spara varje månad med samma proportion 10% hög, 30% medel och 50 % lågrisk.Verkar detta vara en vettig fördelning av mitt sparkapital?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Såhär skulle jag ha gjort…

Behåll 50k som buffert, exmepelvis Sparkonto+ hos avanza där du har bättre ränta. Resterande 50k investerar du enligt Nybörjarportföljen. När du månaddsparar sätter du halva beloppet i Nybörjarportföljen och andra halvan av beloppet i Globalportföljen.

Kan rek att du läser Fyra-hinkar-strategin också :)

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Håller med Niklas!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-18 klockan 15:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.