Hur ska jag gå tillväga med mina sparpengar?
Sök:

Hur ska jag gå tillväga med mina sparpengar?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Per

ställde för sedan frågan: Hur ska jag gå tillväga med mina sparpengar?

Tjena!Har lyckats fått ihop strax över 1 miljon på ett vanligt sparkonto efter lite sparande och ett par lyckosamma affärer, Har en tanke att jag skulle köpa någon fastighet vid en större pris nedgång i framtiden. Hur ska jag placera pengarna inför en sådan plan? räntefond? guld? bara låta dom skräpa på ett vanligt sparkonto?Har inga lån och bor i en hyresrätt, har ca 40 tusen sparat i olika indexfonder.

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

1/3 i investmentbolag (Latour, Investor och Industrivärden, 100 000 i varje)

1/3 i utdelningsaktier (välj minst 20 st, kolla google efter förslag, max 15 000 i varje)

1/3 i globalfond (välj minst 3, tex  CS Global Security, BGF Global, MS INVF Opportunity)

När du sedan köper fastigheten lägger du 1/3 cash och 2/3 i lån med dina investeringar som säkerhet.

Lycka till

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej.

Avanza Global och om du vill en del i Sverige Spiltan aktiefond investement. Lycka till.

Mvh. Jack

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Per!

Svårt då du säger att du vill tajma en nedåtgående marknad.
Vid ett högt prisfall på bostadsmarknaden så tror jag att aktier kommer följa med i fallet, därför bör då inte sparandet ligga i aktier, absolut kan du ha en liten del i aktier då du inte vet hur länge det är till ett prisfall.

En till sak att tänka på vid prisfall på bostäder, banker kommer inte vara lika givmilda med lån, så att försöka få ett stort lån då behöver inte vara möjligt, därför så krävs en stor del kassa för att kunna ta ett lån för fastigheter.
Sedan är det också skillnad om du tar det privat eller via bolag, brukar vara svårt att belåna över 65% i bolag i en normal marknad.

Svårt att försöka tajma marknaden, men om du vill försöka så skulle jag säga kanske en 10/90 eller 20/80 portfölj (aktiefonder/räntefonder) för att inte ta för hög risk med kapitalet.
Däremot är inget skrivet i sten!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-04 klockan 14:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.