Hur ska jag göra med suget?
Sök:

Hur ska jag göra med suget?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av O

Den här artikeln publicerades 2017-10-24 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Hur ska jag göra med suget?

Hej!

Jag är 24 år och pluggar.

Jag sparar i billiga indexfonder och räntefonder. Har mest i indexfonder. Det är omkring 60 000 kr och pengar jag förhoppningsvis inte kommer att behöva på 5-10 år.

Har sparat i 2 år och i början var det tråkigt (så som det ska vara med sparande) men på senare tid har jag börjat läsa mycket om att spara i aktier och tycker det verkar spännande och kul.

Jag VET om att detta inte är något för mig eftersom jag saknar kunskapen om allt som har med aktier att göra (om där nu ens finns nån kunskap). Jan Bolmesson, flera nobelpristagare mfl skriver hur svårt det är, men suget finns ändå där. Man tänker att : jag minsannn, jag ska vara med på nyemissioner (jag vet inte ens vad det betyder) eller – jag ska hitta nästa fingerprints o.s.v.

Några tips om hur jag ska bli av med suget att börja med aktier? Hur ska jag göra mitt sparande tråkigt igen och bara fortsätta med index- och räntefonder?

 

Bästa hälsningar

O

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du kan ju använda en mindre del av ditt sparande på aktier. T ex 10% som lekportfölj?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Det var inte riktigt det tipset jag var ute efter men jag antar att det är ett rimligt alternativ.

  Tack!

  Fler tips?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  O
 2. Gravatar ikon för användaren
  BE

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-10-24 klockan 23:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.