Hur ska jag göra? Sparmål.
Sök:

Hur ska jag göra? Sparmål.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Charlie

ställde för sedan frågan: Hur ska jag göra? Sparmål.

Är en 17 årig kille som har som sparmål att spara 300 tusen om 4 år till kontantinsats för lägenhet. Har satt upp en budget och har en inkomst på 6450 kr. Har satt upp som mål att investera 20 % av min inkomst i aktier/fonder varje månad. Jag hade gärna velat investera mer men vill också vara säker på att jag kommer kunna ha den kontantinsatsen om 4 år. Därför lägger jag in dem andra 80 % på ett sparkonto på handelsbanken så att dem är säkrade. Ska man lägga mer pengar i aktier/fonder eller ska jag fortsätta som jag gör? All hjäp är tacksam mvh Charlie

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om jag har fattat rätt så sparar du 6450 varje månad? 4*12*6450 = 309 600 så är det viktigt att det är 300 000 om 4 år skulle jag nog rekommendera ett vanligt sparkonto.

Högst ränta med fria uttag och insättningsgaranti får du just nu på Nordax Bank (0,95%), binder du pengarna på ett år eller så kan du nog få några tiondelar högre. Blir då cirka 317 000.

mvh https://lekonomi.blogspot.com/

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Håller helt med föregående talare.

  Ett alternativ, eftersom det ändå är fyra år, skulle kunna vara räntetrippeln:

  • 60 % Spiltan räntefond Sverige
  • 30 % IKC Avkastningsfond
  • 10 % Spiltan Högräntefond

  på en del av beloppet.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-22 klockan 15:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.