Hur ska jag investera/spara ett arv på bästa sätt?
Sök:

Hur ska jag investera/spara ett arv på bästa sätt?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Orr

ställde för sedan frågan: Hur ska jag investera/spara ett arv på bästa sätt?

Hej

Jag har just ärvt en summa pengar varav jag skulle vilja investera 1 500 000:- på bästa sätt. Några tips om vad jag kan/bör göra? Jag är 62 år. Tack!

Det finns 3 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Steg nr 1: Ta det lugnt och fundera igenom läget. Gör inget förhastat bara för att nån råder dig till det ena eller det andra.

Vad ska pengarna användas till? Hur länge är det tills du tänkt använda dom?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej! Undrar samma sak då min pappa (72 år) är i samma situation. Jag tänkte råda honom till att öppna ett Lysa-konto med 35% aktier och 65% räntor för att kopiera AP7. Du är ju betydligt yngre så du kanske ska ha högre aktiedel? Nån som tycker nåt annat?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tycker det låter rimligt. En möjlig portfölj kan även vara 35% Avanza Global och 65% AMF Räntefond Mix.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  CL

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Första frågan är om du behöver pengarna. Behöver du inte pengarna så skänk dem till välgörenhet. Detta kommer att skänka dig sinnesfrid och god sömn.

Är du girig och vill att pengarna ska växa kommer du inte att nå sinnesfrid då du hela tiden kommer att oroa dig för att du inte får maximal avkastning för dina pengar.

OK du är den giriga typen. Då skulle jag rekommendera en bred global indexfond som visat utmärkt historik under senare år. Köp successivt under ett år MS INVF Global Opportunity, dvs 125 00 kr varje månad under ett år framåt!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Det här var nog den konstigaste kommentaren jag har läst på denna bloggen, och då har jag sett en del nu. Av någon anledning alltid en person med en påhittat nick som skrivit likadant och rekommenderar samma fond, vad är ditt mål?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  A

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-20 klockan 12:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂