Hur ska jag lägga upp portföljerna?
Sök:

Hur ska jag lägga upp portföljerna?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mathilda

Den här artikeln publicerades 2017-09-21 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Hur ska jag lägga upp portföljerna?

Hejsan! Jag har ett investeringssparkonto och en portfölj på aktieinvest. På aktieinvest är courtage 39 kr, och jag har än inte helt koll på hur investeringssparkontot fungerar.. Men jag vill sprara både långsiktigt och kortsiktigt via aktie/fonder och funderar på vad som är bäst. Om jag sparar 1000 kr/mån åt aktie/fonder etc och lägger undan 1000 kr på ett eget vanligt konto, kan det vara bra? Så delar jag på de 1000 kr till aktierna och kör 500 på investeringssparkontot där jag investerar i långsiktiga fonder och tar de andra 500 och kör på mer kortsiktigt (med kortsiktigt menar jag köpa/sälja någon gång/vecka alt. månad). Då sparar jag ju totalt 2000 kr/mån varav 1500 är säkert och långsiktigt sparande och 500 kortsiktigt mer gamblande. Hur låter detta? Ni som kan?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

Jag tror att ett bra råd är att starta en portfölj enligt Jans rekommendation. Om du konsekvent och långsiktigt kan lägga undan 2000 kronor i månaden till en sådan portfölj kommer dina pengar att växa mycket mer än om du ’gamblar’ med en del av pengarna på aktier.

Det som jag tror starkt på är att vara konsekvent i sitt sparande och inte försöka förutspå aktiemarknaden. Så in med pengarna till en portfölj som består av billiga indexfonder och sedan låta tiden göra resten.

hälsning Eric

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-09-21 klockan 07:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.