Hur ska jag placera min pengar för bästa avkastningen?
Sök:

Hur ska jag placera min pengar för bästa avkastningen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Therese

ställde för sedan frågan: Hur ska jag placera min pengar för bästa avkastningen?

Hej!
Superinspirerande blog!

Jag ska sätta igång med mitt sparande och vill bygga min egna ”Pengamaskin” samt spara löpande per månad runt 5000 SEK.

Jag är en risktagande person men får inte förlora för mkt då ett lägenhetsköp står inför dörren inom 6 mån då jag kommer behöva ta 20 % av mitt totala kapital. Resten av kapitalet kan sparas och förbli orört under minst en 5 års period.

Tacksam för förslag på fördelning.

/Thererese

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Grymt att du ska börja spara så!

Gällande lägenhet och längre sikt så skulle jag rekommendera att du delar upp det. 6 månader är alldeles för kort tid för att investera, utan pengarna du behöver till lägenheten om 6 månader bör bo på ett sparkonto med så hög ränta som möjligt. Känns trist kanske, men det som passar bäst för så kort sikt. Om du binder sparandet på 6 månader kan du få 1% ränta på Collector.

En tumregel Jan talar om är 10% aktiefonder per antal år man kan avvara pengarna. Så fem år skulle bli 50% aktier och 50% räntefonder enligt det tankesättet.

Du kan kika på Nybörjarportföljen och få inspiration därifrån:
https://rikatillsammans.se/fondportfolj/nyborjarportfoljen-balanserad-fondportfolj/

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-30 klockan 10:56 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂