Hur ska jag placera/omplacera mina pengar?
Sök:

Hur ska jag placera/omplacera mina pengar?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Henrik Ekman

ställde för sedan frågan: Hur ska jag placera/omplacera mina pengar?

Hej,

Jag har läst en del om din ”Rikatillsammans portfölj” och det ser ut som ett bra sätt att fördela pengarna på över längre tid. Men det jag inte riktigt får ihop är texten under listan på de olika placeringarna med fördelningen i %. Det står såhär

”Precis som jag skrev ovan, många av de börshandlade fonderna är enklast att googla eller hitta hos nätmäklarna via sina kortkoder inom parentes. Notera hur jag i varje kategori har försökt välja en ”bärande” fond i kursiv stil. Det betyder att om man vill köra den här portföljen på mindre belopp så kan man gå på endast den fonden i den kategorin.”

Vad betyder mindre belopp i detta läget? Jag har 100.000:- som jag val placera i denna typ av sammansättning som en första investering, är det ett mindre belopp som skall fördelas med 25% i vardera kategori? Sedan kommer det kanske att placeras in ytterligare pengar i framtiden, vilket just idag är svårt att sia om.

Tack för en mycket bra och informativt sida!

mvh

Henrik Ekman

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej

Jag tror att ’mindre belopp’ avser 99 kronor eller mindre eftersom de flesta foder har en minimiinsättning på 100 kronor.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-14 klockan 08:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.