Hur ska jag spara kortsiktigt?
Sök:

Hur ska jag spara kortsiktigt?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lisa

ställde för sedan frågan: Hur ska jag spara kortsiktigt?

Hej Jan! Jag och min sambo skulle behöva lite hjälp! Vi har precis köpt lägenhet och har i princip satt in alla våra besparingar lägenheent. Nu ska vi båda byta bank till handelsbanken och starta upp sparande på ny kula!

Vi kan spara minst 10 000 i månaden och undrar hur vi ska placera dem. Vi kommer förmodligen köpa nytt boende inom några år, dock inte inom de närmsta tre, och vill därför inte binda upp pengarna i fonder just nu. Vad är bäst att sätta dem i? Kort-, lång räntefond eller ett vanligt sparkonto?

Vi kommer starta upp en pengamaskin i Nordnet och sen ha Handelsbanken, ingen av dessa har sparränta på sparkonton idag. Är det bättre at ha pengarna i Handelsbanken om vi planerar att använda dem om ca tre år i och med att vi då kan använda det i en förhandlingsposition om ränta?

Kan förtydliga också att under det första året kommer vi fokusera på att bygga en buffert men vill gärna avsätta kanske 1000 kronor till kort-tidsspar och 1000 till pengamaskin. Vi vill således ta väldigt lite risk för bufferten och korttids sparet. Pengamaskinen kommer vi köra en nybörjarportfölj så den behöver vi inga tips till :)

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej om alternativet står i räntefonder på 2-3 års sikt så skulle jag definitivt rekommendera sparkonto eftersom räntefonder just nu inte är fantastiska. Förslag på konton hittar du här:

Om Handelsbanken kan matcha de bästa så kan ni ju ha kvar det tänker jag.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.