Hur ska jag spara
Sök:

Hur ska jag spara

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sofie

ställde för sedan frågan: Hur ska jag spara

Hej, jag har precis kommit igång mitt sparande med fonder och jag undrar hur man bäst lägger upp sitt sparande.

Just nu har jag precis investerat i en Global indexfond 15 000kr som jag sedan tänker öka med 5000kr varje månad. Detta sparande tänker jag långsiktigt ca 20-30år, eller längre.

Sedan vill jag lägga upp ett annat sparande, buffert sparande där jag kan ta ut pengar om det behövs om ca 10 år. Då vill jag spara 5000kr varje månad. Vad ska jag välja här? en Sverigefond eller aktiefonder?

Samt ett kortsiktigt där pengarna ligger och jag kan ta ut till t.ex. resor, bil, köpa möbler etc. Som jag förstår det så är säkra räntefonder bäst?

Jag har räknat att jag kommer kunna spara totalt 13000kr varje månad igenomsnitt.

Hur hade ni gjort?

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Sofie! kul att du också börjat med ditt sparande. Det skulle kunna bli ett väldigt långt svar till dig men Jan har faktiskt gjort ett kanonjobb med att summera det viktigaste för sitt sprande i detta inlägget. Det låter som du skall börja med 4-hink-strategin + Lysa, om detta står det i inlägget också.

Lycka till!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Håller med Mikaela, Fyra Hinkar Strategin verkar vara det du är ute efter.

  Kolla in den artikeln här!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-06 klockan 14:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.