Hur ska jag sprida mitt sparande?
Sök:

Hur ska jag sprida mitt sparande?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sander

ställde för sedan frågan: Hur ska jag sprida mitt sparande?

Hej!

Jag har precis börjat att spara i fonder och aktier. Planen är att månadsspara ca 3000kr/mån i omkring 10-15år. Min fråga är: Hur ska jag sprida mina 3000kr över min portfölj varje månad? Ska jag lägga lika mycket pengar i alla aktier/fonder? Eller ska jag fördela pengarna procentuellt sett till hur min porföljfördelning ser ut?

Min portfölj ser ut så här:

Rena aktier 15%

Globalfond 35%

Kinafond 20%

Sverigefond 20%

Räntefond (kort) 5%

Räntefond (lång) 5%

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

En procentuell fördelning av månadssparandet kan vara klokt, så bevaras fördelningen.

”Rena aktier”, vilken marknad är det på? Tänker att om det är enbart svenska aktier blir det väldigt hög Sverigeexponering om det är 15% + de 20% i Sverigefond.

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-06-19 klockan 12:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.