Hur ska jag tänka kring försäljning?
Sök:

Hur ska jag tänka kring försäljning?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Peter Sjöbeck Hellsing

ställde för sedan frågan: Hur ska jag tänka kring försäljning?

Hej, jag har placerat en summa pengar i ca 10 olika fonder. Allt från räntefonder till aktiefonder,  och alla är på plus vinsten är mellan ca1,5% -26%. Nu tänkte jag ta ut ca 20 % av innehavet för att köpa en båt. Hur ska jag tänka?

Sälja räntefonder med låg vinst eller sälja globala indexfoner / aktiefonder  med hög vinst och börja spara om/ placera om. Tacksam för svar.

Tack för en bra och infomativ sida!

Mvh Peter

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Peter!

Om du har innehaven i ett ISK så spelar det ingen roll vad du säljer, om det är vinst eller förlust.
Men däremot så kanske du ska sälja så att du behåller samma fördelning som tanken var i början? Varför förändra din risk när du endast ska ta ut en liten del av kapitalet?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-28 klockan 18:56 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.