Hur ska jag tänka kring källskatt?
Sök:

Hur ska jag tänka kring källskatt?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Henrik

ställde för sedan frågan: Hur ska jag tänka kring källskatt?

Hej Jan och er andra! Jag har en fråga jag tänkt en del på kring  källskatt:

Om man använder KF och har utländska aktier så dras källskatt, 15% på utdelningen, vilken man får tillbaka med hjälp banken. Dvs, det blir efter återbetalningen ingen extra skatt vs att ha svenska aktier. Men. Om jag har en fond med utländska aktier i så belastar källskatten fonden och indirekt mig. Har jag förstått detta rätt? I så fall, finns det något annat sätt att placera i utlandet än att direktinvestera för undvika denna ”extra” skatt?

tacksam om någon av er kloka här i tråden kan kommentera!!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-24 klockan 12:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.