Hur ska jag tänka?
Sök:

Hur ska jag tänka?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Stefan

Den här artikeln publicerades 2017-07-10 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Hur ska jag tänka?

Hej

Är 47 år netto inkomst ca 18 000 kr. Levnads kostnader 10 000 kr.

Har ett bo lån på 130 ,000 kr, betalar idag 200 kr amortering 222 kr ränta varje månad.

Har idag ej något sparande.

Hur ska jag fördela de 8000 kr som rimligen borde vara kvar varje månad?

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ca 20 år till pensionen mao. Grattis, investerar du på rätt sätt så har du i runda slängar 3 miljoner i fickan när du går i pension. Billiga indexfonder gör susen. Tålamod, disciplin, njut av livet.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Skapa ett autogiro till avanza/nordnet och följ nybörjarportföljen, man lär sig mer och mer med tiden. Det viktigaste är att starta :)

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-07-10 klockan 08:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.