Hur ska jag välja fonder?
Sök:

Hur ska jag välja fonder?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Leif

ställde för sedan frågan: Hur ska jag välja fonder?

Har ca 70 000 att placera i fonder och funderar lite kring hur jag skall välja dessa.

Är det rimligt att sätta hela innehavet i någon global indexfond som t.ex. Avanza Global eller vill jag sprida innehavet och kanske inkludera någon svensk indexfond och nån hedgefond? Vilka fonder rekommenderas isf att inkludera?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Leif!

En globalfond räcker absolut om du kollar på diversifiering.

Jag tycker däremot att du ska läsa artikeln ”Globala Barnportföljen”, kolla sedan på den förenklade versionen där.
Denna portföljen är väldigt lätt att efterapa och fungerar i alla väder!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Robin!

  Tack för tipset! Ska kika igenom mer noggrant under kvällen, men efter en snabb titt så känns nån variant av den rekommenderade portföljen väldigt intressant.

  Tack än en gång!

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Leif

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag har över 500′ placerat i 100% Avanza Global, en gammal tjänstepension. Jag är inte orolig. 1600 av världens största bolag och vi följer ett världsindex.

Globala Barnportföljen är bra och stabil.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-07 klockan 15:41 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.