Hur ska man göra med passionen
Sök:

Hur ska man göra med passionen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Linus

ställde för sedan frågan: Hur ska man göra med passionen

Vilket är mest fördelaktigt ta ut pension på 5 år eller 10år

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Beror på hur länge du planerar att leva

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Ta ut så mycket som möjligt på kortast tid, så fem år.

    1+
    Gravatar ikon för användaren
    Rutger

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Du får väl lika mycket pengar i båda fallen. Men se upp så du inte hamnar över någon brytpunkt du annars inte skulle gjort och får betala mer av pensionen i skatt.

Sen kan man ju alltid fundera på om du tror du kommer ha behov av lika mycket pengar om 10 år? Beror lite på hälsa/personlighet etc. tänker jag.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hur långt är ett snöre? Lika svårt är det att besvara din fråga.

Själv tog jag ut det jag kunde av min tjänstepension på 5 år. Orsaken var att denna saknade efterlevandeskydd. Under denna tid lyfte jag inget på mitt privata sparande.

Mina privata pensionssparande lyfter jag nu i en sådan takt att jag hamnar under brytpunkten för statlig skatt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-01 klockan 12:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.