Hur ska/måste förlust deklarerars?
Sök:

Hur ska/måste förlust deklarerars?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik

ställde för sedan frågan: Hur ska/måste förlust deklarerars?

Hej

Hade köpt Sunworks Inc, 7st, för några år sedan.

Råkade ut för en omvänd split (10->1), men då mitt innehav inte räckte till en ny aktie, blev det en autmatisk försäljning under 2019.

Dessutom hade aktien dalat rejält. 7st kostade 269:-, men såldes för 13:-

Så det ser ju ut som om jag gjort en förlust på 249:-

Man har ju jhört att man kan kvitto förluster mot vinster i deklarationen.
Hade jag varit tvungen att själv göra något i deklarationen för att dra nytta av detta? Jag gissar att det inte sker automatiskt?

Avanza har ju bara skickat in ang avyttringen, men det kan väl inte skatteverket koppla till mitt köp några år tidigare?

Mvh
Fredrik

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

USD249?  Avanza skickar uppgift till SKV om försäljningspris när du sålde aktier.  Det är intte ett \”måste\” att sälja aktier när man har förlust.

Det finns hjälpmedel att räkna omkostnadsbelopp fast jag har aldrig använt det.

https://www.skatteverket.se/privat/skatter/vardepapper/deklareraaktierochovrigavardepapper/omkostnadsbelopp.4.12815e4f14a62bc048fa7bc.html#:~:text=R%C3%A4kna%20ut%20omkostnadsbeloppet%20f%C3%B6r%20din,aktie%2C%20med%20antalet%20s%C3%A5lda%20aktier.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-02 klockan 09:22 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.