Hur skulle ni lösa följande problemställning?
Sök:

Hur skulle ni lösa följande problemställning?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mathias Olsson

ställde för sedan frågan: Hur skulle ni lösa följande problemställning?

Problemställning (av entreprenöriell karaktär):

1. Den främsta formen av höghastighets Wi-fi.

2. Maximal, månatlig kostnad för slutkund: 10 kr.

3. Varje abonnemang måste vara lönsamt. Minst 100% bruttomarginal.

Innan ni avfärdar det hela som ett skämt, använd geniknölarna. Hur kan det bli möjligt? Mänskligheten har åstadkommit större mirakel än det jag frågar om i denna tråd.

Med tanke på vikten av internet (i e för att ens en gång vara en fungerande samhällsmedborgare) är det av hög vikt att kostnadsminimera abonnemangen genom hela värdekedjan.

Jag är gärna med som finansiell medgrundare av ett bolag som har en hållbar lösning på problemställningen ovan. Diskutera sinsemellan i denna tråd.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Åtskilliga gånger har jag under  årens lopp fått förfrågningar om finansiering av innovationer av olika slag. Nästan undantagslöst har dessa misslyckats.

Ett par exempel: En ny väl fungerande maskin i byggbranschen gick ej att sälja på grund att ” vi gör som vi alltid har gjort”. En i och för sig fungerande säkerhetslösning för att säkra datorer gick ej att sälja eftersom den inte var användaranvänlig. Osv osv..

Kostnaden för att ta fram en ny produkt underskattas alltid. Sedan kommer nästa problem att implementera produkten på marknaden. Naivt nog tror de flesta att en bra produkt säljer sig själv. Så är inte fallet. Oftast krävs ett jätteengagemang i tid, kraft och pengar gör att nå framgång.

Vid närmare eftertanke har jag enbart i ett enda fall varit med om en framgång. Detta tog dock åratal och det var på vippen att entreprenörens privatekonomi raserades. Visst framgångssagor finns,  men risknivån är hög.

Med dessa varningens ord önskar jag dig all framgång i ditt eventuella projekt.

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-06-18 klockan 10:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.