Hur spara större summa efter försäljning?
Sök:

Hur spara större summa efter försäljning?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jonatan

ställde för sedan frågan: Hur spara större summa efter försäljning?

Hej,

Vi ska nu sälja vår bostad för att sedan flytta till hyresrätt. Detta så vi vet hur mycket pengar vi har så vi sen kan köpa direkt när det dyker upp intressant villa.

Var ska vi lägga dessa pengarna? Det kan ta ett år innan vi hittar något men vi hoppas ju såklart på så kort tid som möjlgt.

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

På bankkonto när det är så kort tid. Dela upp det så ni har max 950000 kr per bank (på grund av den statliga insättningsgarantin). Hitta banker som ger ränta men ändå har fria uttag, och kolla noga att banken har statlig insättningsgaranti. Till exempel Coop Medmera och Komplett Bank.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Frågar du Majsan så borde du konsumera upp alltihop. Det är viktigt att dra in skatt.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag och min sambo är i exakt samma situation, vi sålde vår lägenhet i våras och har nu flyttat in i en hyresrätt i väntan på att rätt hus ska dyka upp på Hemnet. Huvudanledningen till att vi gjorde såhär vad dock att vi flyttade till en ny stad, skulle vi varit kvar i samma stad vet jag inte om det hade varit värt besväret att flytta in i en hyresrätt mellan bostadsrätt och hus. Hur osäkra är ni på värderingen på er bostadsrätt och hur stora marginaler har i huskalkylen? Är huset ni letar efter väldigt unikt eller är rotationen på det ni letar efter ändå ganska hög? Det är ganska mycket jobb och även en del kostnader förknippade med att flytta en extra gång bara ”för säkerhets skull” så har ni möjlighet skulle jag ta mig en funderare på om det verkligen är värt det.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Vi flyttar inte till annan stad men får loss pengarna så vi har en fördel vid köp av ny bostad.

  Stor anledning är också att vår son är 3 månader gammal och vi vill flytta dit vi ska för att underlätta förskola mm.

  Håller annars med att det är besvärligt men var ändå det bästa alternativet.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jonatan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-13 klockan 23:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.