hur sparar jag pengar i Avanza eller nordnet?
Sök:

hur sparar jag pengar i Avanza eller nordnet?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lena

ställde för sedan frågan: hur sparar jag pengar i Avanza eller nordnet?

Hej på er!

Efter sommaren är det dags för vår lilla att skolas in, och äntligen dags för mig och min partner att kunna börja spara lite mer pengar igen :)

Vi har under några år sparat i Nordeas fonder typ ”stratega 10, 30 osv” men efter att ha fördjupat mig lite i ämnet vill vi flytta över delar av vårt sparande till tex Avanza Zero el liknande. Vi planerar även att byta bank.

Min fråga här är inte vad som kan vara ett klokt fondval utan snarare – hur sparar jag pengar i tex Avanza eller nordnet? Kan jag köpa sådana fonder genom min bank eller ska jag skapa ett konto på deras hemsida? Om jag vill spara i båda (Avanza och nordnet), behöver jag två olika konton på olika hemsidor eller finns det någon ”sida”?
och till sist – Om det är så att jag inte kan spara där genom min bank. Hur gör jag det lättast? Skapar ett sparkonto på min bank med månadsöverföring till resp fond?

Tacksam för svar :)

/ J

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Nordnet och Avanza är egna banker, så du behöver vara kund hos dem för att kunna ta del av deras utbud starta konto hos dem.

Du går tillväga som så att du först blir kund hos dem, skapar en depå (kontot där du har fonderna) och sedan sätter över pengar till denna depå, antingen någon gång då och då eller så sätter du upp månadsöverföringar. Med dessa pengar kan du sedan köpa fondandelar och även det går att automatisera.

Eftersom Nordnet och Avanza är två olika (konkurrerande) banker så behöver du ett konto hos respektive för att kunna handla på dem. Antingen om du väljer en av dem eller om du är kund hos båda, beroende på vad du föredrar.

Hoppas detta svarade på funderingarna!

Hälsningar
Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  tack så hjärtligt för svar!!

  / Lena

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Lena

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-06-18 klockan 05:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.