Hur stor andel av en BR ska man äga för att kunna bo i den utan styrelsen tillstånd?
Sök:

Hur stor andel av en BR ska man äga för att kunna bo i den utan styrelsen tillstånd?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Adriana Castrillon

ställde för sedan frågan: Hur stor andel av en BR ska man äga för att kunna bo i den utan styrelsen tillstånd?

Vi vill behålla  hyresgäst en i vår BR. Hon vill köpa den men just nu har hon inte råd med hela beloppet. Därför vill vi ge henne möjlighet att köpa genom en avbetalningsplan. Vi har kommit överens om att hon kan betala 10% till att börja med och sedan vid olika tillfällen inom två år ska hela BR vara betald. Hur mycket ska hon äga av BR för att kunna bo kvar som delägare?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Olika regler gäller i olika bostadsrättsföreningar. Fråga styrelsen vad de kan gå med på helt enkelt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-16 klockan 08:03 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.