Hur tänka kring ombalansering av fonder när utlandsboende?
Sök:

Hur tänka kring ombalansering av fonder när utlandsboende?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin

ställde för sedan frågan: Hur tänka kring ombalansering av fonder när utlandsboende?

Flyttat till Finland. Ett U-land för privatinvesteraren. Har sålunda depåspar i Sverige. Det jag funderar kring är hur man ska tänka vid ombalansering av fonder. Skatten vid försäljning riskerar väl att urgröpa eventuella positiva effekter av ombalanseringen? Någon som har en tanke kring detta?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om du har ett vanligt aktie- och depåkonto med 30% skatt på vinst så är det fördelaktigt att ombalansera genom att köpa mer av tillgångsslagen som gått dåligt tills du når upp till din allokering innan du fortsätter att investera som vanligt.

För att exemplifiera: om du har en 60/40 portfölj och fördelningen är 80/20 efter ett år. Istället för att sälja aktier som gått bra för att köpa räntor som gått sämre så slutar du köpa aktier och köper bara räntor tills dess att du har nått tillbaka till 60/40 för att sedan köpa som vanligt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-28 klockan 11:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.