Hur tolka Warren Buffet?
Sök:

Hur tolka Warren Buffet?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Viktor

ställde för sedan frågan: Hur tolka Warren Buffet?

Hej! Jag funderar kring hur man ska tolka Warren Buffetts två regler: ”Regel 1. Förlora aldrig pengar. Regel 2. Glöm aldrig regel 1.”

Innebär det att man ska behålla sina tillgångar vid en börsnedgång eller att man ska sälja innan och därmed ”inte förlora pengar” som är investerade i börsen?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Victor!

Warren Buffet är inte den som säljer i första taget, han är känd för att investera långsiktigt och inte bry sig om marknadslägen.

Nu för tiden så kommer han nog inte ens ut ur bolagen han äger om han ändå vill det, om han skulle vilja ut så skulle han behöva hitta köpare utanför börsen då han annars skulle trycka ned kurserna enormt mycket.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-05 klockan 14:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.