Hur tusan månadssparar jag hos Nordet?
Sök:

Hur tusan månadssparar jag hos Nordet?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Karl

ställde för sedan frågan: Hur tusan månadssparar jag hos Nordet?

Hej,

Jag tänkte lägga till lite guld via Nordnet men har lite problem. Jag hittar nämligen inte fonden! Den finns ju här: https://www.nordnet.se/mux/web/handla/kopAktier.html?identifier=GZUR&marketplace=4&marketid=4

Men om jag försöker starta ett månadssparande så kommer den inte upp i listan med valbara fonder. Går jag till den nya versionen av Nordnet kan jag inte starta ett måndadssparande överhuvudtaget, då är den knappen grå.

 

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

Nu är inte jag någon specialist på det här men jag tror det kan ha att göra med att fonder handlas i kronor och Guld ETF handlas i styck.

Fonder kan du handla för så lite som 100 kr och sen blir du tilldelad en andel av fonden.

Guld ETFen du hänvisar till är en börshandlad fond som funderar som en aktie. Du kan inte köpa andelar av 1 aktie utan måste köpa hela och då sätter orderdjupet priset. Du får alltså erbjuda det priset någon är beredd att sälja för.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Du kan bara månadsspara automatiskt i ett begränsat utbud av ETF:er, och guld ingår inte i det utbudet. För gulddelen i din portfölj får du därför månadsspara i kontanter för att därefter lägga köpordern manuellt.

/Björn

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Karl!

Dom har nämnts ovan så är det en börshandlad fond och går inte att månadsspara i, du får tyvärr göra detta manuellt varje månad om du vill ha med den i din portfölj!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-23 klockan 20:56 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.