Hur vågar jag sluta jobba?
Sök:

Hur vågar jag sluta jobba?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Per

ställde för sedan frågan: Hur vågar jag sluta jobba?

Hej,

 

Jag har aldrig varit särskilt intresserad av att jobba, jag har egentligen ett vettigt jobb med bra lön men har nog ändå aldrig längtat efter att gå till jobbet.

Efter många års slit, några bra investeringar och en bra sparkvot lyckats spara ihop lite drygt 9Mkr.

Enligt de flesta sätt jag räknat borde värdeökning och utdelningar årligen mer än väl täcka  mina månatliga utgifter men jag vågar inte riktigt ta klivet.

I så många har har målet varit att uppnå denna frihet men nu när jag har den i räckhåll vet jag inte vad jag gör härnäst. Hur har du tänkt när det gäller just övergången mellan att ha sparande som mål till att faktiskt våga ta steget och säga upp sig och helt byta livsstil till den jag drömt om?

 

Mvh

 

Per

 

 

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Först och främst, grattis!

Du har lyckats med det som många önskar uppnå. Jag antar (eftersom du skriver här) att du kör någon av/alla portföljerna och sedan säger upp dig. Hade jag varit i din sits hade jag troligtvis sagt upp mig och försökt starta eget och/eller konsultat. Få mer tid över för resa/hobby och samtidigt ha ok intjäning samtidigt som jag hade en passiv inkomst från kapitalet.

Lycka till!

 

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Du måste ju inte ta klivet, men du har ju möjligheten nu, och det är den verkliga friheten.
  Kanske du kan börja med att gå ned i arbetstid? Du kanske vill göra något annat? De flesta behöver något att göra om dagarna.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  stf01

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Först och främst, grattis!

Men jag förstår dig inte. Vem är kvar på sitt jobb med 9Mkr i kapital? Jag hade inte ens sagt upp mig, jag hade bara slutat gå till jobbet. Skämt o sido men jag tror du förstår min poäng.

Spara hälften i någon portfölj, använd resten som levnadsskostnader. Du lär dö innan du ens hinner slösa allt :)

 

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag skulle stanna upp och betänka vad det är jag egentligen vill göra i livet, det är ju uppenbarligen inte vad du jobbar med nu. Så tänk över dina alternativ, vill du resa, göra en världsomsegling, bli dirigent. Om du börjar med en ny dröm, så kommer nästa steg inte vara så svårt att ta. Och ditt ekonomiska oberoende kommer att ge dig möjligheten att förverkliga dina drömmar.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-18 klockan 20:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.