Hur vet jag att tilldelningen har skett?
Sök:

Hur vet jag att tilldelningen har skett?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marcus

ställde för sedan frågan: Hur vet jag att tilldelningen har skett?

Tjena!
ang tilldelning i K fastigheten och sälja av på fredag. Är det säkert att tilldelning sker på fredag och isf hur ser man att man har fått tilldelning? Hehe kanske dum fråga men är första gången :)

Mvh Marcus

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Mellan kl. 08:30 och 09:00 bör aktierna dyka upp i din depå imorgon om du har fått några. Om man inte får några så brukar man få ett meddelande om det.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ok tack :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Marcus

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Så här står det (lite dolt) på Avanzas webbsida. Jag loggade in på appen förre gången och kollade mina meddelanden men om jag minns rätt så fick jag även en app-notifiering från Avanza i mobilen samma morgon.

Om du fått tilldelning så står det i meddelandet men aktierna finns då också där som innehav. Redo för att sälja eller hålla kvar efter kl 9.00. ;)

Tilldelningsbesked skickas via ett meddelande som du läser i inloggat läge. Det skickas till samtliga som sökt tilldelning i erbjudandet. Vid nyintroduktioner som Avanza är delaktig i så framgår det i erbjudandet när information om tilldelningen skickas ut. Observera att detta kan ske när som helst under dagen och inte nödvändigtvis skickas ut direkt på morgonen. Om du har anmält teckning via ”Övriga erbjudanden” skickas ett meddelande med tilldelningsbesked ut så snart vi har mottagit information från emittenten. Innan du har fått meddelandet om tilldelningsbesked har vi dessvärre ingen möjlighet att svara på om du har fått någon tilldelning eller inte.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Fick tyvärr ingen tilldelning. Hur gick det för er? Är det att maxa på flera konton nästa gång för att öka chansen för tilldelning eller är det mest strategi från företaget som avgör om vi Svenssons med låga summor får vara med :) Hehe!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Marcus

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-28 klockan 10:54 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.