Hus
Sök:

Hus

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anne

ställde för sedan frågan: Hus

Hej!

Har sålt mitt hus med en vinst efter skatt mm på 2 miljoner. Bör jag satsa vinsten jag gjort på mitt sålda hus i fonder eller är det lika fördelaktigt att placera pengarna i ett hus?

Tacksam för svar

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Anne!

Den största frågan du bör ställa dig är kanske om du VILL köpa ett nytt hus? Om du hittar en plats där du vill leva och bo samt har pengar till det, då hade jag själv i alla fall gjort det.

Däremot så har Jan skrivit en del om att en bostad inte är en investering, utan en konsumtion och att man bör investera i en portfölj istället om tanken är att pengarna ska växa.

Därför tycker jag INTE att bostaden är en bra investering

Hälsningar
Elin

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Det beror ju på hur gammal man är också. Ifall man investerar 2 miljoner i en globalfond och tajmar fel så att värdet på portföljet sjunker till 600 000 behöver du få en avkastning på 11-12% per år i 10 år för att komma tillbaka till samma belopp men då har man sannolikt också förlorat en del på inflationen, skatten och avgifterna. I ett sånt här läge efter 10 års oavbruten uppgång ska man nog inte förvänta sig att få en pengarmaskin inom 10 år i alla fall. Man bör nog inte investera alls om man har kortare investeringshorisont än 20-25 år.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  J
 2. Vit pil

  Tja, att börserna sjunker 70 procent är väl lite pessimistisk ändå. Skulle detta ske kommer även fastighetspriserna att sjunka oerhört dramatiskt.

  Elins svar är bra. En villa köper man för att man gillar denna form av boende, inte på spekulation.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-07 klockan 11:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.