Husvagnar som inkomstkälla
Sök:

Husvagnar som inkomstkälla

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik Åsberg

ställde för sedan frågan: Husvagnar som inkomstkälla

Hejsan!

Jag och min fru har ett hus på västkusten där vi hyr ut fyra bäddar i vår källare på sommarmånaderna och sen lite sporadiskt under några helger resten av året. Vi får ganska lätt 50 000 per år och anser det vara väldigt lite arbete för pengarna.

På vår tomt har vi plats för att bygga ett attefallshus och har därför gått och tänkt lite på att göra det för att få en till inkomstkälla. Jag uppskattar det till att kosta ca 800 000 (skulle bli en del markarbeten, 4-5 bäddar, kök och allrum)

Men så har jag under sommaren varit på en del campingar runt omkring i området och fått upp ögonen för husvagnar. Vi skulle kunna ställa en husvagn på vår tomt och hyra ut på plats eller  så kan ju kunden koppla på den på bilen och åka till en camping. Årsmodell -19 och de lite större med 5-7 bäddar ligger på runt 300-400 000. Jag har själv aldrig ens sovit i en husvagn och är väldigt grön på det området, men jag tycker att det verkar som man får mycket för pengarna. Jag kan lista några utav de för och nackdelar jag ser det mot attefallshus och husvagn, sen får någon som faktiskt äger en husvagn och hyr ut gärna upplysa mig om eventuella fallgropar som jag missat.

Husvagn:

Nackdelar:

  • Antagligen större värdeminskning över lång tid.
  • Mindre målgrupp
  • Dyrare försäkring om den brukas i trafik
  • Sämre isoleringsvärden (förbrukar mer ström)

Fördelar:

  • Flyttbar
  • Tar mindre plats per bädd
  • Krävs inte lika mycket markarbeten
  • Går att sälja separat (mycket lättare i alla fall)
  • Vi kan nyttja den själva

Tack för en väldigt intressant podcast, har redan förändrat väldigt mycket till det positiva för mig :)

 

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-01 klockan 11:36 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.