Hyperinflation
Sök:

Hyperinflation

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Maggan

ställde för sedan frågan: Hyperinflation

Hej! Jag har sparat både i fonder och på vanligt banbankkonto. Man pratar nu i covid-19 tider om stor risk för ekonomisk katastrof och hyperinflation. Finns det något sätt att skydda sina sparpengar  ifrån hyperinflation? Tack för svar. Vänliga hälsningar/ Maggan

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det skulle väl vara en realräntefond eller reala tillgångar (skog, guld, hus m.m). Med det sagt så tror jag du inte ska vara alltför orolig för hyperinflation. Det är lite väl mycket skrämsel från media, jag tror att RB har tillräckligt bra koll för att undvika det scenariot.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Flera olika tillgångar kan vara till hjälp vid hög inflation,  men ingen funkar varje gång.

Korta räntepapper, aktier, guld,  realräntor,  råvaror och fastigheter är bland de som kan fungera bra.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-26 klockan 07:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.