Hypotekslån
Sök:

Hypotekslån

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Carina

Den här artikeln publicerades 2017-04-14 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Hypotekslån

När jag frågade SBAB om lån – för att köpa mitt barndomshem och  ev hyra ut till familjemedlem – fick jag till svar att man inte beviljar huslån för uthyrning – vilken bank råder ni mej att vända mej till för lån till detta ändamål ?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle säga att prata med flera olika banker. Jag brukar ha en ”träningsbank” som jag går till innan min riktiga bank. På träningsbanken (t.ex. SBAB i ditt fall) får man ofta en förteckning över alla de vanligaste frågorna och deras invändningar. Då jag sällan är smart nog att svara på dem där och då, går jag hem, bollar och förbereder mig innan jag går till min riktiga bank.

Det jag skulle också säga är att prata med flera olika personer på banken – jag brukar oftast prata med företagsrådgivarna för de fattar affärer betydligt bättre än sina kollegor på privatsidan som ofta bara följer färdiga stensiler.

Nu vet jag inte caset i ditt fall, men tumregeln brukar vara att om man sätter in 25 % själv och huset sedan finansierar sig självt kassaflödesmässigt med hyresintäkterna så brukar den inte vara något problem – oavsett hur din ekonomiska situation ser ut i övrigt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-14 klockan 20:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.