Hypotekslån • Fråga på RikaTillsammans
Sök:

Hypotekslån

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Carina

Carina ställde följande fråga för 1 år sedan:

När jag frågade SBAB om lån – för att köpa mitt barndomshem och  ev hyra ut till familjemedlem – fick jag till svar att man inte beviljar huslån för uthyrning – vilken bank råder ni mej att vända mej till för lån till detta ändamål ?

Det finns 1 svar till denna fråga

Jan Bolmeson svarade på frågan för 1 år sedan

Jag skulle säga att prata med flera olika banker. Jag brukar ha en ”träningsbank” som jag går till innan min riktiga bank. På träningsbanken (t.ex. SBAB i ditt fall) får man ofta en förteckning över alla de vanligaste frågorna och deras invändningar. Då jag sällan är smart nog att svara på dem där och då, går jag hem, bollar och förbereder mig innan jag går till min riktiga bank.

Det jag skulle också säga är att prata med flera olika personer på banken – jag brukar oftast prata med företagsrådgivarna för de fattar affärer betydligt bättre än sina kollegor på privatsidan som ofta bara följer färdiga stensiler.

Nu vet jag inte caset i ditt fall, men tumregeln brukar vara att om man sätter in 25 % själv och huset sedan finansierar sig självt kassaflödesmässigt med hyresintäkterna så brukar den inte vara något problem – oavsett hur din ekonomiska situation ser ut i övrigt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-) [mc4wp_form id="9993"]