Hyra ut hus på tomten
Sök:

Hyra ut hus på tomten

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mathilda

ställde för sedan frågan: Hyra ut hus på tomten

På min fastighet finns 2 villor (fd. generationsboende). Husen delar alltså trädgård. Vi bor i det ena huset och det andra kräver en totalrenovering då det inte finns vatten och avlopp indraget. Det jag nu funderar över är hur man bäst ska driva detta. Jag vill ju fortsätta äga villan privat, men funderar på om det kan finnas någon fördel med att hyra ut huset från en enskild firma till ett AB som i sin tur hyr ut till hyresgäst (anledning till att hyra ut i AB är för att minska risken vid ev hyresgäst som inte betalar…).

 

Det kanske är helt onödigt att tänka så och kanske finns det något annat sätt man kan tänka på…

 

Hur hade ni lagt upp det med strukturen för att få så bra ekonomisk fördel som möjligt, samtidigt som man minskar riskerna vid eventuell hyresgäst som vägrar betala eller som på annat sätt blir en ekonomisk belastning?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hmm, på vilket sätt minskar du riskerna genom att hyra ut genom ett AB menar du?

Annars finns ju en relativt ny lag för ändamålet, privatuthyrningslagen som kom runt 2013.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Läs detta:

https://www.skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/hyrautprivatbostad.4.233f91f71260075abe8800033479.html

Precis som Kalle undrar jag på vilket sätt ett AB skulle minska risken för hyresbortfall.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-11 klockan 10:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.