Hyra ut lägenhet i mitt hyreshus till närstående
Sök:

Hyra ut lägenhet i mitt hyreshus till närstående

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Eleni

ställde för sedan frågan: Hyra ut lägenhet i mitt hyreshus till närstående

Hej, jag äger ett hyreshus med 6 lägenheter. Tre av lägenheterna bor mina tre söner.
Måste jag ta ut lika mycket i hyra som de andra tre betalar eller har jag rätt att ta ut en mycket lägre hyra! Hur blir det skattemässigt? Får jag eller sönerna betala förmånsskatt ? Har försökt läsa mig till det men har inte hittat svaret :) Alla lägenheter är samma storlek och ser lika ut.
Tacksam om någon kan ge med goda råd.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hade du själv bott i en av lägenheterna skulle du tagit upp boendeförmånen på rad R3 på blankett NE.

Jag har heller inte hittat någon uppgift om hur Skattemyndigheten resonerar i detta fall. Eftersom det är uthyrning till närstående så borde det ju vara beskattningsbart men helt säker kan man inte vara.

Ring Skatteverket 0771-567567 och fråga!

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-27 klockan 15:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.