Hyresfastighet
Sök:

Hyresfastighet

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Helmer

ställde för sedan frågan: Hyresfastighet

Jag går i tankarna att investera i ett mindre hyreshus. Min tanke är inte att bli superrik på detta utan att efter x antal år kunna ta ut en del pengar för att krydda vardagslivet.

Jag har läst runt lite på internet men blir inte särskilt mycket klokare när det kommer till att köpa hyreshuset privat eller starta ett bolag. Vad säger ni? Hur fungerar det med skatterna om jag köper privat? Måste jag skatta på intäkterna även om jag inte tar ut några pengar utan amorterar / renoverar på fastigheten?

Så vad tycker ni är mest fördelaktigt? Privat eller via bolag? Hur ser skatteskillnaderna ut?

Tacksam för svar och diskussioner =)

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Hej Helmer. Jag jobbar som fastighetsmäklare och fick samma frågor från många av mina kunder. Jag skapade därför en hemsida, Kapitallyftet som tar upp det här med sparande och hyresenheter Jag har olika exempel för olika stora plånböcker. Se introfilmen;


    2+
    Gravatar ikon för användaren
    Gunnar Carlström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-09 klockan 09:56 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.