I början på ett sparande i fonder
Sök:

I början på ett sparande i fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Pontus

ställde för sedan frågan: I början på ett sparande i fonder

( Ny i gamet men vill lära mig)

Jag har börjat spara i Avanza med hjälp av deras portföljgenerator. När jag kollar på fonderna dem sätter ihop så tycker jag avgiften för fonderna är ganska dyra. Mitt mål är att sätta upp ett sparande som jag kan få bra avkastning på om 20-30 år.

Alla tips är jag extremt glada för !

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det givna tipset här är att välja fonder som Jan föreslår istället för att låta Avanza välja åt dig. Avanza (och alla andra fondförsäljare/förmedlare) vill förstås tjäna pengar på dina val och tipsar oftast om lite dyrare fonder där de har större marginaler.

Med ditt tidsperspektiv så låter det som att fonderna i ”globala barnportföljen”passar bäst dvs en stor andel aktiefonder. Du finner dessa på länken ”mina portföljer” här ovan. Knappa in fonderna under månadssparande (på dina sidor) på Avanza så sköter sig allt per automatik.

Om du hellre vill ha en robot som gör jobbet åt dig dvs väljer och fördelar/balanserar (t.ex. i stil med Avanza Auto) så är Lysa ett billigare val än Avanza.

Lycka till.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej.
  Avanzas portföljgenerator är riktigt bra om du väljer indexfonder som den möjligheten finns. Där får du också riktigt fin fördelning för ca. 0.25% i avgift. Fattar inte varför skulle Jans global portfölj eller Lysa som kostar 0.39% än Avanzas index fonder? Man kan göra det ännu enklare och köra allt i en Global indexfond 100%. Lycka till. Mvh.jacke77

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jacke77

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-12 klockan 10:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.