I vilken av dem fyra hinkarna hamnar guld i?
Sök:

I vilken av dem fyra hinkarna hamnar guld i?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lars

ställde för sedan frågan: I vilken av dem fyra hinkarna hamnar guld i?

Hej alla!

Jag är ny i begreppet ”fyra hinkar” och försöker balansera min hemmasnickrade portfölj och vill då kunna hitta något konkret om vilken hink och riskklass som guld lägger sig i. Har sett över lite och kan tolka det som att en Hedgefond har snarlika funktioner som guld och de flesta Hedgefonder ligger i 3-4 i riskskalan och borde då placeras in i ”mellanrisk hinken”. Är jag helt fel ute?  Tacksam för alla svar!

Hälsningar

Lars

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Guld balanserar portföljerna (gör att de svänger mindre) och i Jans förslag med i mellanrisk-hinken och passiva hinken.

Guld ligger nog mer på 5-6 i riskskalan. Aktier på 5-6. En kombinerad portfölj kanske ligger på 4-5 risk.

Sen ska vi inte lita för mycket på riskskalan KIID. Spiltan Räntefond hade låg risk (1) vilket inte riktigt stämde.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Ok tack för informationen!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Lars

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-12 klockan 22:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.