I vilken hink hamnar investmentbolag?
Sök:

I vilken hink hamnar investmentbolag?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Nico

ställde för sedan frågan: I vilken hink hamnar investmentbolag?

Hej,

I vilken hink skulle ni säga att investeringar i investmentbolag skulle ligga?

Hur skulle ni sätta samman en investmentbolagportfölj?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

Vet inte med hinkfrågan faktiskt. Spiltan Aktiefond Investmentbolag är (har varit?) del av modellportföljerna, så du har ju redan en exponering mot dem om du följer modellerna.

Vad gäller hur man sätter samman portföljen så vill jag tipsa om IBIndex, som är ett index någon tagit fram som är viktat per substansrabatt. Googla dig till deras sida och läs där om hur viktningen ser ut är mitt tips.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej,
  Har mitt sparande på LYSA istället för modellportföljerna, men skulle vilja inkludera en investmentbolagsportfölj också.
  Tack för tipset om IBIndex. Skall läsa på om det!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nico
 2. Vit pil

  Hej Nico!

  Investmentbolag, om vi pratar om dom svenska, skulle antingen kunna läggas i ”lekhinken” som kan vara ca 10% av din passiva hink. Men du kan även ersätta en sverigefond, eller komplettera, i någon utav modellportföljerna med svenska investmentbolag.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-19 klockan 11:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.