IKC
Sök:

IKC

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lennart Bäck

ställde för sedan frågan: IKC

Av vilken anledning sjunker IKC så tvärt?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Lennart!

Du får nog vara lite mer utförlig vilken fond du vill referera till, IKC har väldigt många olika fonder.

Så återkom med vilken det är du menar så kan vi försöka hjälpa dig!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    IKC avkastningsfond

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Lennart Bäck

Kommentera

svarade på frågan för sedan

IKC Avkastningsfond har stor andel långa räntor. Sådana tappar en del i värde nu när Riksbanken höjt referensräntan. Läs fondfaktabladet så ser du att de inte rekommenderar fonden för investeringar kortare än tre år.

Du kan läsa mer om hur räntefonder fungerar i detta blogginlägget:

Räntefonder | Allt du behöver och borde veta

Där har du bland annat några tabeller som visar hur en kort räntefond och en lång räntefond beter sig när räntan höjs. Effekten är tillfällig eftersom obligationerna som fonden äger fortfarande drar in sin ränta, det är bara obligationernas marknadsvärde som sjunkit (det fonden får för obligationerna om de tvingas sälja dem, till exempel om någon vill ta ut pengar ur fonden).

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-08 klockan 14:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.