Index + silverfond?
Sök:

Index + silverfond?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lövet

ställde för sedan frågan: Index + silverfond?

Hej!

Jag är lite nyfiken  på att börja månadsspara lite i Eric Strands nya ädelmetallsfond via avanza. Då jag är väldigt ny på allt sånt här, så skulle jag vilja lägga med avanza zero och/eller avanza global i samma sparande. Anledningen är att jag har i bakhuvudet att han själv nämnde när han var gäst i podden att han tyckte att det var bra med hälften guld och hälften aktier, men det kanske inte blir samma sak när det gäller indexfonder samt en fond som inte handlar om guld?

/Lövet

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Eric Strands fond är inte bara en guldinvestering tyvärr, så det blir inte samma sak som att ha 50% i aktier och 50% i guld om du kör med den fonden.

Sedan vet jag inte om 50% guld är på något sätt rimligt? Låter mer som för en guldfantast som inte tror på tillväxt världsekonomin och tror mer på en undergång där Guld ska vara räddningen.

En mer rimlig nivå skulle väl jag säga är mellan 5-10% om man vill ha med guld.

Jan har gjort flera artiklar om guld, läs gärna några och bilda din egen uppfattning om hur du vill investera och varför du vill investera i guld.

Du hittar en artikel här!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Köp den.. Jag har en liten summa och hittils har den levererat

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Camilla A

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-23 klockan 09:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.