Index
Sök:

Index

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Stefan

ställde för sedan frågan: Index

Hur bär man sig åt för att finna fonder som följer ett specifikt index?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Morningstar har en huvudkategori för indexfonder. Om det är något större index så kan du hitta fonder där genom att välja den underkategori som indexet platsar i.

Nu har det ju också blivit på modet för fonder att hitta på helt egna index som bara en enda fond följer och då är det kanske lite knepigare, fast å andra sidan så känner man ju i så fall till fonden eftersom man känner till indexet… Sådana fonder kan knappt kallas indexfonder heller.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-22 klockan 16:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.