Indexfond med inriktning mot förnybar energi till nybörjarportföljen?
Sök:

Indexfond med inriktning mot förnybar energi till nybörjarportföljen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anton W.

Den här artikeln publicerades 2017-04-12 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Indexfond med inriktning mot förnybar energi till nybörjarportföljen?

Har lite funderingar angående förnybar energi/miljö, vilket jag är väldigt intresserad av och tror starkt på i framtiden 5-25 år fram. Hittar dock ingen indexfond inom branschen(?)

Den jag har hittat som verkar intressant är ”CB Save Earth Fund RC” med Förvaltnings avg. på 1.08%

 1. Hur vore det att ha den med i Nybörjarportföljen?
 2. Är det för dyr avgift på längre sikt?
 3. Eller vet du någon annan?

Tack på förhand!

Anton

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Anton,

Tack för din fråga!

Jag tycker det här är ett svårt område än så länge. De flesta fonder i området är dyra. Ett alternativ brukar vara att titta på de börshandlade fonderna (ETF) istället. De som jag vet om på rak arm och som går att köpa t.ex. via Avanza är:

Avgifterna är hälften mot ditt förslag. Även om avgifterna är superviktiga så är det inte allt. Jag själv gillar också den här typen av investeringar som är hållbara och långsiktiga.

Uppdatera gärna den här tråden om du hittar några nya fonder.

Hälsningar,
Jan

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Är också intresserad att investera i detta område. Så pass intresserad att jag bestämde mig för att köpa i början av året. Tyvärr var jag på fel sida årsskiftet då nya europeiska regelverk satte stopp för handel i ovanstående ETF:er.
  Därav tänkte jag ta upp frågan igen då denna tråd är 9 månader gammal.

  Har du några tips på ETF:er, fonder eller indexfonder (såhär 9 månder senare) som fokuserar på förnybar energi/miljö. Är speciellt intresserad av solceller då jag tror denna marknad har en ljus framtid.

  MVH Eric.

  3+
  Gravatar ikon för användaren
  Eric

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag är också väldigt intresserad och tack för en kanon blogg!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-12 klockan 23:45 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂