indexfond och räntefond
Sök:

indexfond och räntefond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel

Den här artikeln publicerades 2017-07-16 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: indexfond och räntefond

Vad tror ni om att ha enbart Länsförsäkringar Global Indexnära, sen sälja av den och sätta in i spiltan-räntefond när man ser att börsen går ner, och köpa igen när man märker den går upp?

Låter inte allt för jobbigt att hålla koll på ett index/fond? Kanske finns någon bättre fond dock som följer index närmare?

Men hur mycket den får gå ner, samt gå upp innan man säljer/köper har jag inte tänkt ut eller inom vilken tidsperiod.

Är detta tänket bättre i längden än att enbart låta Länsförsäkringar Global Indexnära sköta sig självt?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Tanken är väl god. Men du måste ju veta när du ska sälja och när du ska köpa tillbaka. Att tajma marknaden är i stort sett omöjligt. Och att hela tiden köpa och sälja innehavet känns som att transaktionsavgifter kommer att gröpa ur värdet över tid.

Jag tror mer på att rebalansera portföljen ett par gånger om året ger en snygg och stadig utveckling över tid!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Förutom att jag håller med 100 procent med John så vill jag lägga till att om du försöker tajma marknaden så måste du ha rätt två gånger – både när du säljer och köper. Det är svårt att ha rätt en gång, att ha rätt två gånger är i princip omöjligt.

  Statistiskt sett brukar man säga att det kostar en sparar ungefär 1.1 procent om året att försöka tajma marknaden. Det låter inte mycket, men jämför det med en fondavgift där det tar nästan en tredjedel av vinsten över tid så inser man att det inte är lönt eller något att rekommendera.

  Mycket bättre att bara månadsspara i bra fonder och balansera om en gång om året. :-)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-07-16 klockan 14:14 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.