Indexfond Robur access USA
Sök:

Indexfond Robur access USA

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Nils Sturesson

ställde för sedan frågan: Indexfond Robur access USA

Hur kan fonden gå ner -0,5 % samma dag som USAs DJ går upp 1 %?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

1. Dow Jones är ett väldigt gammalt index som  inte  tar hänsyn till hela aktiemarknaden. Swedbank följer ett mera heltäckande index.

2. Fonden noteras i svenska kronor och USAbörsen i dollar. Valutakursförändringar mellan SEK och USD gör att du aldrig får exakt följsamhet även med ”rätt” index.

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svaret! Ok, men om jag köper en dag i fonden och den går ner samtidigt som MSCI går upp, då innebär det att kronan just den dagen försvagades mot dollarn eller? På sikt borde väl pppgång i usa följas av plus på fonden säg på en månads sikt..?!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nils

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tack för svaret! Men på sikt måste väl Robur gå upp om MSCI går upp?!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ja, om MSCI USA går upp så går Robur Access USA också upp. Men kom ihåg att kolla indexet mätt i SEK! Om indexet går upp räknat i USD samtidigt som SEK blir starkare så kan fonden ändå gå back (den går upp räknat i USD, men samtidigt blir USD värt mindre för oss svenskar).

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Emil Vikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-18 klockan 23:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.