Indexfonder för globala teknikindex, t.ex. Nasdaq 100?
Sök:

Indexfonder för globala teknikindex, t.ex. Nasdaq 100?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Magnus

ställde för sedan frågan: Indexfonder för globala teknikindex, t.ex. Nasdaq 100?

Om man tror att teknikföretag kommer gå bra i framtiden – och jag menar då framförallt de större aktörerna i USA och Kina – vad finns det då för billiga indexfonder som man kan köpa? Jag kan inte hitta något enkelt sätt att följa t.ex. Nasdaq 100. Det finns ETF’er, men de går inte att handla pga. EU, iaf inte på Avanza.

Svenska teknikfonder verkar mest följa svenska och europeiska teknikföretag, vilket känns lite märkligt med tanke på hur dominerande USA är.

Eller har jag helt missat någon uppenbar fond?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du kan ringa till Avanza och lägga order på en ETF manuellt.

Avråder starkt från branschfonder dock.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-03 klockan 13:14 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.